Din indkøbskurv 0items

Din kurv er tom

Dansk webshop Hurtig Levering Fri fragt køb over 499,-

Din indkøbskurv

0 varer

Bliv bedre til vinterbadning

Vinterbadning

Vinderbadningsmiljøerne trives meget i de nordlige europæiske lande, hvor en iskold dukkert kan efterfølges af en dejlig varm sauna. Der er mange teorier om fordelene ved vinterbadning. Blandt andet er det overraskende vanedannende, men det siges også at give immunsystemet en kickstart og giver desuden en fantastisk følelse af velvære, som kan gavne dit mentale helbred. Så hvad venter du på?

Vinterbadning på den rette måde

Seriøse vinterbadere verden over bærer typisk almindeligt badetøj, en badehætte og svømmebriller. Ingen våddragter er påkrævet, da det ligesom strider mod selve konceptet og fordelene ved at føle det kolde vand på din krop.

Der er dog mange der oplever at badning i neopren sokker og handsker kan hjælpe ens ekstremiteter til håndtere kulden bedre.

De fleste mennesker stopper op med at svømme udendørs, når man når oktober, men en rigtig vinterbader hopper i vandet hele året og reducerer kun den tid de opholder sig i vandet. Din krop vil fortsætte med at akklimatisere efterhånden som temperaturen falder.

Et top tip er at føre en logbog, når du vinterbader, hvor du notere hvor længe du var i vandet, hvordan du følte og hvordan du havde det bagefter.

Sørg for at finde det helt rette sted at vinterbade. Ideelt set et sted hvor du kan parkere i nærved eller hvor du kan benytte et omklædningsrum når der skal klædes om. Du bør også gerne sørge for, at du har nem adgang i og ud af vandet.

Pas på dig selv og andre

Find nogle andre at vinterbade sammen med for en sikkerheds skyld, og hold dig på lav dybde under din første dukkert. Der skal være folk i nærheden, når du kommer op af, vandt for at hjælpe hvis der er behov eller for give dig en varm drink osv.

Vinterbadere passer godt på hinanden, det er lige så vigtig en del af vinterbadning som badningen selv.

Forsøg ikke at være en helt i det kolde vand. Kend dine egne begrænsninger og kom op af vandet, så snart du føler, at din krop bevæger sig langsommere, eller hvis dine hænder begynder at blive stive.

Prøv kun et par minutter første gang. Træk vejret langsomt og roligt. Hold hovedet over vand, indtil du er komfortabel med at dykker under. Hvis du begynder at føle dig varm i det kolde vand, oplever du den farlige første fase af nedkøling, så kom straks ud af vandet. Følger du alle disse råd, så kan du hurtigt bliver en bedre vinterbader og få fuld glæde af de mange fordele.

Mere

Tør hud - Få fem hurtige tips til produkter

Tør hud - Få fem hurtige tips til produkter Jaderulle På grund af dens opstrammende effekt, har jaderullen været anvendt i asien i mange århundre

Lait Creme Concentre - Embryolisse Concentre

Lait Creme Concentre - Embryolisse Concentre Her er et lille skriv om Embryolisse Concentre: Af Trés Chic Clique | Katrine Krøjby Skønhedsredaktø

Skyn Iceland – Nordic Skin Peel

Skyn Iceland Anmeldelse af Skyn Iceland – Nordic Skin Peel Da jeg åbner bøtten med Nordic Skin Peel, må jeg altså indrømme at jeg er lidt skept

ShaveSafe

Shavesafe Det er sjældent at der kommer et nyt produkt på markedet, der simpelthen revolutionerer markedet fuldstændig. Ikke desto mindre er det sk